AForge.NET

  :: AForge.NET Framework :: Articles :: Forums ::

read wheel sensors for odometry

The forum is to discuss topics related to robotics, like building robot, controlling it, its software and hardware, etc.

read wheel sensors for odometry

Postby ntouros » Mon Mar 21, 2011 2:52 pm

hi,

how can i read wheel sensors for using in odometry ?

i want to read whether moved each motor

what do i send in command ?

thanks
ntouros
 
Posts: 24
Joined: Sat Dec 05, 2009 5:23 pm

Re: read wheel sensors for odometry

Postby ntouros » Mon Mar 21, 2011 5:13 pm

http://www.surveyor.com/SRV_httpd.html

also hear there is /robot.cgi?$e_ - read wheel encoder 1, 2, 3 or 4

but always show me zero.

and if i try to send "$E" this found from http://www.surveyor.com/SRV_protocol.html again the result is zero.

why ?
ntouros
 
Posts: 24
Joined: Sat Dec 05, 2009 5:23 pm

Re: read wheel sensors for odometry

Postby andrew.kirillov » Mon Mar 21, 2011 7:49 pm

There is a forum on the Surveyor website - ask there. Those guys did the hardware/firmware you are referring to, so they know better about it.
With best regards,
Andrew


Interested in supporting AForge.NET Framework?
User avatar
andrew.kirillov
Site Admin, AForge.NET Developer
 
Posts: 2798
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:12 am
Location: UK

Re: read wheel sensors for odometry

Postby ntouros » Tue Mar 22, 2011 2:30 am

i have done already this but they were not sure if robot has encoders

from the other side it seems strange how this robot works don't have feedback ?

and they said me to use other technics

For this wonder if you look with odometry

thanks
ntouros
 
Posts: 24
Joined: Sat Dec 05, 2009 5:23 pm




Return to Robotics